15.1.2013

ALANYA PT II

...jatkuu!

Mitään älyttömiä rantakelejä Turkissa ei ollut, eli joka päivälle piti keksiä jonkinlaista tekemistä. Aika monta päivää ja iltaa meni ihan vaan kaupungilla hengaillessa, yhtenä päivänä tosin tehtiin reissu Sideen ja toisena päivänä vuoristoon. Kaupungilla pyörittiin päivisin vaatekaupoissa ja paikallisten markkinoilla, illalla sitten baareissa ja ravintoloissa - sataman yökerhot oli auki vasta uudenvuodenaattona.

TURKKIJOULU 136 TURKKIJOULU 134 TURKKIJOULU 119 TURKKIJOULU 121

Tine osti myös eläintenruokaa ja ruokki kaikki tielle sattuneet kulkijat... Toisinsanoen monet kissat ja koirat sai rapsutuksilla helpotusta kirppuihin ja kuivaruualla helpotusta nälkään. Syötettiin niille joulukinkun jämätki. Kelpas!

TURKKIJOULU 101 TURKKIJOULU 105 TURKKIJOULU 110

Vuorille me lähdettiin yksi aamu jo ennen yhdeksää. Haettiin meidän turkkilainen tuttu kotoaan ja ahtauduttiin autoon, tarkoituksena löytää jonkinlainen paikallisten ravintola missä nauttia aamupalaa perinteiseen paikalliseen tapaan ja löydettiinkin sellainen - ruoka oli ihan sairaan hyvää, en ees kaivannu pekonia :--D! Pöytään kannettiin usean teekannullisen lisäksi kahdeksaa eri marmeladia, perunalla ja yrteillä täytettyä kiviuunissa vastaleivottua leipää, kotitekoista voita, tuoreita vihanneksia, kahdenlaisia oliiveja, paistettua kananmunaa ja oliiviöljyssä lillunutta avokadoa. En oo oikein täällä Suomessa tajunnut tuota avokadohypetystä koska mun mielestä se hedelmä ei maistu oikein millekään (no ei se täällä maistukaan), mutta Turkissa se oli ihan loistavaa nimittäin ne avokadot poimittiin juuri ennen kuin alettiin syömään. Ihan uskomattoman hyviä.

TURKKIJOULU 216 TURKKIJOULU 220 TURKKIJOULU 223 TURKKIJOULU 241 TURKKIJOULU 246

Siitä varsinaisesta aamupalasta mulla ei oo yhtään hyvää kuvaa, lähinnä sellasia missä joku mulkoilee mua suu täynnä. Nuo hedelmäkuvat on sen ravintolantapaisen omasta puutarhasta :--).

Tuosta jatkettin Sapadere Canyoniin jonnekin minne lie. Vuoristossa sijaitsi sekin ja sinne ajettiin aika kauan - kauan meillä kesti varmaan sen vuoksi että mentiin pieniä serpentiiniteitä moottoritien sijaan mutta saatiin ainakin nähdä tavallisia turkkilaisia kyliä. Kuvia olisi tehnyt mieli räpsiä melkein jokaisesta huivipäisestä mummelista ja pienistä maatiloista ja vuohilaumoista mutta mun toiveita pysähtyä ei oikein kuuneltu, oltais muuten varmaan vieläkin tien päällä.

TURKKIJOULU 270 TURKKIJOULU 281 TURKKIJOULU 291 TURKKIJOULU 306 TURKKIJOULU 310 TURKKIJOULU 320

Nyt näitä kuvia tuli miljoona ja tekstiäkin ihan kiitettävästi, joten ois tosi kiva jos joku ystävällinen sielu heittäis kommenttia! Näiden hetkien lisäksi mun reissuun sisältyi lasitolkulla hyvää punaviiniä, tolkuttoman monta mahtavaa lihapataa, muutamat henkoset vesipiipusta, upein kylpyläkokemus Dalmatasista ja aivan hullut bileet uudelta vuodelta. Tsekkailkaa mun IG, siellä on näitä kuvia kanssa! @sannaeveliina

6 kommenttia:

  1. Nyyh, mä oisin niin surullinen jokasen kulkukoiran ja -kissan kohalla että haluaisin vaa pelastaa kaikki :c

    Ihanii kuvii, oon mielissää ko pääsit vihdoin taas blokkailee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä tosi lutusii kaikki! Kiitos, oon itekki iha fiiliksissä :-)

      Poista
  2. En oo nähnyt kenenkään blogissa piiitkään aikaan noin hienoja kuvia, kun sä otat :o Awesome!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon! tulee kyllä mahtava fiilis tämmösistä kommenteista ::::)

      Poista