15.1.2013

CHRISTMAS EVE IN TURKEY

Okei jos jollekin on vielä jääny epäselväksi, että mitä mä aina tuolla Turkissa pööpöilen, niin porukoilla on Alanyassa asunto. Ne hengailee siellä tosi monta viikkoa vuoden sisään ja muutaman kerran ovat ottaneet mut ja Tinenki mukaan, nyt vietettiin joulua siellä. Myös meidän perheen uusin jäsen, vaihto-opiskelija Tamara Saksasta oli mukana eli meillä oli reissussa ihan uudenlainen kokoonpano.

Alanyaan pääsy on tehty näin talvikaudella ihan uskomattoman vaikeaksi. Meidän matkustuspäivä kääntyi äkkiä matkustusvuorokaudeksi, kotiovelta kotiovelle yhteensä 26 tuntia. Ensin ajeltiin Helsinkiin, sieltä lento Riikaan, Riikasta Istanbuliin, sieltä Antalyaan ja siihen vielä parin tunnin bussimatka Alanyaan. Ei paljoa naurattanut ennen kun sai perillä kunnon ruokaa ja pääsi tuttuun sänkyyn nukkumaan - tuossa vaiheessa nukuin vielä täällä Tuirassa patjalla.

TURKKIJOULU 010

Reissattiin siis sunnuntaina ja maanantai olikin jo jouluaatto. Turkissa joulu näkyy katukuvassa satunnaisina joulukoristeina lähinnä turisteille suunnatuissa ravintoloissa ja Starbucksin punaisissa mukeissa, eli joulufiilis ei ollut ainakaan maanantaina mitenkään katossa. Lähdettiin ostamaan tuoretta ruokaa markkinoilta Obasta, sieltä mulla on muutama foto.

TURKKIJOULU 036 TURKKIJOULU 029 TURKKIJOULU 026 TURKKIJOULU 042 TURKKIJOULU 024

Joulua vietettiin illalla sinänsä perinteisissä merkeissä, että oltiin tuotu Suomesta ne perusruuat kinkkua myöten. Tavallaan meidän joulupöytä ei eronnut perinteisestä, Tamaralle tosin oli tarjolla vegeruokaa, joka yleensä on ollut vähän vähemmällä huomiolla...

TURKKIJOULU 055 TURKKIJOULU 049

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! Huomenna jatkuu ;--)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti